Yin & Restorative Yoga & Yoga Nidra

devider

Yin Yoga wordt vaak ervaren als een zachtere vorm van yoga. Je blijft een aantal minuten in een bepaalde houding waardoor je het bindweefsel de gelegenheid geeft te stretchen. Vervolgens train je jouw lichaam om te ontspannen en je door middel van de zwaartekracht verder in een houding te brengen.

Ondanks dat Yin Yoga een zachtere vorm van yoga is biedt het toch voldoende uitdaging voor je lichaam en geest.

De houdingen zullen namelijk niet altijd even aangenaam aanvoelen. Door je aandacht te richten op je ademhaling en het ongemak dat je ervaart te accepteren, train je jezelf om te ontspannen. Door bewuster je ademhaling zachter en dieper te maken zal je opmerken dat je steeds verder kan ontspannen in de houding, zelfs bij ongemak.

 

Restorative Yoga is vergelijkbaar met YinYoga met het verschil dat de houdingen hoofdzakelijk liggend zijn en het gericht is op volledige ontspanning met ondersteuning van kussens, dekentjes en andere yogaprops. Een houding wordt een 5 tot 10-tal minuten aangehouden waarbij de aandacht gericht wordt op volledige ontspanning. Tijdens de uitvoering van houdingen kunnen ademtechnieken toegepast worden voor extra ontspanning. Een vorm van yoga die eigenlijk altijd beoefend kan worden, ook met blessures of tijdens herstel na een operatie of ongeval.

 

Yoga Nidra is ook wel bekend als yogaslaap en binnen de Mindfulness vergelijkbaar met een Bodyscan. Tijdens de beoefening van Yoga Nidra lig je op je yogamat, onder een dekentje, en luister je naar de instructies die worden gegeven. Je reist in gedachten en met aandacht door je lichaam heen terwijl je zo stil als mogelijk en ontspannen blijft liggen. Yoga Nidra kan altijd beoefend worden en is aan te bevelen wanneer het lichaam volledig uit balans is door omstandigheden en bijvoorbeeld geen andere activiteiten kan uitvoeren.

 

Deze 3 vormen van yoga bieden nog meer ontspanning waardoor je jouw lichaam in de gelegenheid stelt om het helingsproces te ondersteunen. 

“Pain is inevitable, Suffering is optional” Buddha

 

 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.