Coaching in Gezondheid & Welzijn

devider

Ons lichaam is een intelligent en sterk organisme

In ons lichaam zijn dagelijks diverse -biochemische- processen actief die steeds voor een juiste Balans zorgen. Alles in het lichaam werkt samen met elkaar en heeft invloed op elkaar. Wanneer wij ons lichaam niet onderhouden met dat wat het nodig heeft ontstaat er een verstoorde Balans. Het gevolg van deze onbalans zijn signalen, klachten, chronische aandoeningen of ziekten.

 

Puur&Balans gaat samen met jou kijken naar jouw leefstijl.

Denk hierbij aan het onderzoeken van jouw Balans tussen Ontspanning, Beweging en Voeding. Waar liggen voor jou je positieve punten en waar zou je graag iets in willen veranderen? Hoe kan en wil je dit aan gaan pakken? We gaan samen een voor jou toepasbaar en haalbaar coach-plan samenstellen.

 

Coaching specifiek gericht op jouw lichaam en leven

Een gezonde leefstijl is namelijk veel meer dan enkel je bewust zijn van wat je eet.

Tijdens een coach-traject gaan we kijken naar:

  • Ontspanning-Beweging-Voeding in relatie tot het lichaam
  • De werking van ons brein in relatie tot ontspanning, beweging en voeding – Onze Mindset
  • Welke lichaamsprocessen-functies verstoord kunnen raken en gaan we op onderzoek naar de oorzaak van bepaalde signalen, klachten of zelfs chronische aandoeningen-ziekten

Wist je bijvoorbeeld dat in gewicht kunnen afvallen of aankomen niet altijd te maken heeft met enkel een gezond voedingspatroon of voldoende beweging? 

 

Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt.”

– Wayne Dyer –

 

Coaching specifiek gericht op voeding

Door de hoeveelheid aan voedingsmiddelen die er tegenwoordig te verkrijgen zijn, waaronder producten waarvan de indruk wordt gewekt dat deze bijdragen aan een gezond voedingspatroon, is het begrijpelijk dat het moeilijk is om te weten wat je nu het best kunt eten.

 

Enkele jaren geleden liep ik hier zelf tegenaan. Omwille van gezondheidsredenen werd mij aangeraden mijn voeding aan te passen. Met wat tips ging ik mijn voeding en dan uiteraard de “voedselvoorraad” in mijn kasten aanpassen. Dat viel me nog niet mee en het kostte me in het begin zeker extra tijd tijdens het doen van mijn boodschappen. Ik volgde – als start – een detoxdieet van enkele dagen. Na deze detox, waarbij mijn voeding bestond uit voornamelijk heel veel groenten, enkele soorten fruit, noten-zaden en beperkt dierlijke producten, voelde ik mij veel energieker en ‘lichter’ in mijn lichaam.

 

Mijn interesse in wat voeding voor de gezondheid van de mens betekent groeide, doordat ik ervaarde wat er in mijn lichaam gebeurde door grotendeels alleen mijn voeding aan te passen.

 

Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat je met voeding alles op kan lossen, maar ik ben ervan overtuigd dat het mede de basis van een goede gezondheid is!

Een gezonde levensstijl is mijn passie geworden en deze passie wil ik graag delen.

 

In verschillende onderzoeken wordt aangetoond dat de basisbehoefte qua voeding voor de mens voornamelijk bestaat uit groenten, fruit, noten-zaden, peulvruchten en volle graansoorten.

Er zijn onderzoeken die het eten van dierlijke producten (vlees en zuivelproducten) helemaal afraden en er zijn onderzoeken die aangeven dat de consumptie van dierlijke producten in beperkte hoeveelheden in onze voeding thuis horen.

 

Wat zeggen deze onderzoeken nu en wat kun je nu het beste doen?

Ben je benieuwd wat voeding voor jouw lichaam en gezondheid zou kunnen betekenen?

Wil je al langer iets veranderen in jouw voedingspatroon, maar kom je er zelf niet uit?

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Puur&Balans wil je hierbij graag vooruit helpen.

 

“Let food be thy medicine and medicine be thy food.”

– Hippocrates of Cos – (Griekse arts)

 

Coaching voor groepen en/of bedrijven

Naast een individueel coach-programma, biedt Puur&Balans ook groepslessen, workshops en trainingen, waarvan de inhoud naar de behoefte van de groep kan worden samengesteld. Neem contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.

 

Workshops – Trainingen voor Bedrijven

Wil je jouw personeel de kennis en ervaring op laten doen om energieker, veerkrachtiger en alerter te kunnen presteren en reageren met een paar, eigenlijk heel simpele, tools?

Door als bedrijf op een vrij eenvoudige manier te investeren in de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van het personeel kunnen prestaties verbeterd worden, kan bijvoorbeeld ziekteverzuim worden teruggedrongen en hebben zowel het bedrijf als het personeelslid voordeel van deze investering.

 

Een gezonde balans tussen privé en het werk zorgt voor een positievere mindset en maakt dat mensen over het algemeen vaak gezonder en gelukkiger leven.

 

Doordat de maatschappij en wij zelf tegenwoordig best wel veel van onszelf vragen, is de kans dat zich een situatie voordoet waardoor we in een vicieuze cirkel terecht komen groter. Vaak blijven we, om welke reden ook, maar doorgaan en negeren we de lichamelijke klachten die dan optreden om onszelf te beschermen. Door deze klachten, die we vaak al niet eens meer (h)erkennen, te negeren maken we zelf eigenlijk onze gezondheidssituatie slechter.

 

Mogelijk ben je vaker of sneller vermoeid, sneller geïrriteerd of prikkelbaar, heb je vaker last van hoofdpijn of spanningen in de nek en/of schouders, last van maag- en/of darmproblemen… Dit alles maakt het in veel gevallen moeilijker om goed te kunnen blijven functioneren op het werk en thuis.

 

Voor het bedrijf bestaat de kans dat er daarnaast nog een domino-effect ontstaat. Een personeelslid valt vanwege ziekte (langere tijd) weg, waardoor er mogelijk (een gevoel van) meer druk op de andere personeelsleden ontstaat vanwege de werkbelasting die hetzelfde blijft en ga maar na wat het gevolg daarvan kan zijn.

 

Je wilt je bedrijf het liefst gezond houden, in de ruimste zin van het woord. Waardoor vitaal en veerkrachtig personeel een belangrijker factor is.

 

Als ondernemer ken je jouw bedrijf het beste. Hierom biedt Puur&Balans voor bedrijven workshops en trainingen op maat aan. In overleg wordt een workshop en/of training op maat samengesteld.

 

Neem contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.