Soorten yoga

devider

Yoga

Je kunt yoga breder zien dan enkel het beoefenen van houdingen.

Het beoefenen van yogahoudingen is het derde pad -Asana- van het achtvoudige pad van yoga, zoals beschreven in de Sutras van Patanjali.

De houdingen worden in de yoga asanas genoemd. Tijdens het beoefenen van yoga-asanas train je je fysieke lichaam en het bewuster worden van de mogelijkheden en de beperkingen die je lichaam op dat moment kent. Daarnaast train je ook je concentratievermogen en bewustzijn.

Een yogapad is voor ieder persoonlijk. Je leert uit comfortzones in je lichaam en gedachten te stappen. Uitdagingen aan te gaan en te zien dat wat je ervaart aan gevoelens en emoties los staat van jezelf.

Er zijn verschillende soorten yoga. Geen enkele soort is beter dan de ander. Zoek de yogasoort die het beste bij jou past, ontspan en geniet!

 

Puur&Balans geeft les in:

Ashtanga Yoga

(lessen naar de methode van Ashtanga-yoga en welke daar vanaf geleid zijn zoals onder andere poweryoga), 

Yin Yoga

Bij de beoefening van Yin Yoga stretch je spieren en het bindweefsel en kan het je de energie door laten werken tot in gewrichten en botten.

Allround kinderyoga

Kinder- en Tieneryoga laat de verschillende leeftijdsfasen (op een speelse manier) kennis maken met het effect van yoga.

Tijdens Ouder- en Kindyoga heb je de tijd en gelegenheid om op een ontspannen speelse manier je ouder-kindband te versterken en kennis te maken met het effect van yoga.

 

 

Mindfulness – Bewustwording

Tijdens mindfulness-training leer je jezelf bewust te worden van jouw gevoelens, gedachten, gedragingen en handelingen.

Je traint jezelf om de, vaak negatieve, gedachten en gevoelens uit het verleden, dan wel kijkend naar de toekomst niet van invloed te laten zijn op de gebeurtenis van dat moment. Je leert je patronen/gewoontes herkennen en hierop te reageren.

Door hier voor jezelf meer inzicht in te krijgen leer je herkennen en erkennen wat je energie kost en wat je energie geeft.

Hierdoor leer je voor jezelf andere keuzes te maken die echt bij jou passen.

Stap voor stap kun je van een automatische piloot af stappen en patronen/gewoontes, die er stilaan ingeslepen werden, doorbreken.

 

Doe jij veel op een automatische piloot? Vliegen de dagen voorbij zonder dat je jezelf eigenlijk realiseert wat je tijdens de dag allemaal gedaan hebt? Lukt het jezelf niet om rust en balans in je dagelijkse leven te vinden en zou je hier graag wat ondersteuning bij krijgen? Puur&Balans wil je hier graag bij helpen.

 

Zowel een individuele training, als trainingen van groepen is mogelijk.

Voor individuele trainingen kunt u terecht in de yoga-praktijkruimte van Puur&Balans.

Trainingen van groepen zullen plaats vinden op (een samen overeengekomen) locatie.

Tijdens yogalessen wordt er naast de yogahoudingen ook aandacht besteed aan bewustwording van gevoelens en gedachten.

 

Neem contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.

“Mental happiness is total relaxation” -YogiTea- 

 

 

Algemene tips voor het deelnemen aan een yogales:

  • Eet en drink 1 tot 1,5 uur voor aanvang van een yogales liefst niet, of in ieder geval niet te veel (een kleine hoeveelheid water / thee drinken is geen probleem)
  • Draag comfortabele, soepele kleding, waarin je jezelf goed kunt bewegen (voor YinYoga is in koudere periodes warmere kleding -in laagjes- mogelijk aangenamer)
  • Yoga wordt over het algemeen beoefend op blote voeten (Neem -extra- sokken eventueel wel mee de zaal in om tijdens de ontspanning of gedurende de YinYoga-les aan te kunnen doen)
  • Zorg dat je schoon en fris aan de yogales deel neemt 
  • Drink na afloop van een yogales voldoende (lauw) water of kruidenthee (liefst geen -niet direct na de les- koffie en/of alcoholische dranken)
  • Voor je stofwisseling is het aan te bevelen om pas een 30 minuten na een yogales te eten
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent om het verstoren van de les te voorkomen
  • Beoefen je al een langere tijd yoga, of ben je van plan om yoga te blijven beoefenen, dan is het in verband met de hygiëne aan te raden om een eigen yogamat te gebruiken (een yogamat is als je wilt via Puur&Balans aan te kopen)