Soorten yoga

devider

Je kunt yoga breder zien dan enkel het beoefenen van houdingen.

Het beoefenen van yogahoudingen is het derde pad -Asana- van het achtvoudige pad van yoga, zoals beschreven in de Sutras van Patanjali.

De houdingen worden in de yoga asanas genoemd. Tijdens het beoefenen van yoga-asanas train je je fysieke lichaam en het bewuster worden van de mogelijkheden en de beperkingen die je lichaam op dat moment kent. Daarnaast train je ook je concentratievermogen en bewustzijn.

Een yogapad is voor ieder persoonlijk. Je leert uit comfortzones in je lichaam en gedachten te stappen. Uitdagingen aan te gaan en te zien dat wat je ervaart aan gevoelens en emoties los staat van jezelf.

Er zijn verschillende soorten yoga. Geen enkele soort is beter dan de ander.

Zoek de yogasoort die het beste bij jou past, ontspan en geniet!

Puur&Balans geeft les in:

Ashtanga Yoga

(lessen naar de methode van Ashtanga-yoga en welke daar vanaf geleid zijn zoals onder andere poweryoga), 

Fysiek is Ashtanga Yoga gericht op de opbouw en het verlengen van spieren.

Yin Yoga

Bij de beoefening van Yin Yoga stretch je spieren en het bindweefsel en kan het je energie door laten werken in gewrichten en botten.

Allround kinderyoga

Kinder- en Tieneryoga laat de verschillende leeftijdsfasen (op een speelse manier) kennis maken met het effect van yoga.

Tijdens Ouder- en Kindyoga heb je de tijd en gelegenheid om op een ontspannen speelse manier je ouder-kindband te versterken en kennis te maken met het effect van yoga.

Algemene tips voor het deelnemen aan een yogales:

  • Eet en drink 1 tot 1,5 uur voor aanvang van een yogales liefst niet (een kleine hoeveelheid water drinken is geen probleem)
  • Draag comfortabele, soepele kleding, waarin je jezelf goed kunt bewegen
  • Yoga wordt over het algemeen beoefend op blote voeten (Neem je sokken eventueel wel mee de zaal in om tijdens de ontspanning of gedurende de Yin Yoga les aan te kunnen doen)
  • Zorg dat je schoon en fris aan de yogales deel neemt 
  • Drink na afloop van een yogales voldoende (lauw) water of kruidenthee (liefst geen koffie en/of alcoholische dranken)
  • Voor je stofwisseling is het beter om pas 30 a 45 minuten na een yogales te eten
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent om het verstoren van de les te voorkomen
  • Beoefen je al een langere tijd yoga, of ben je van plan om yoga te blijven beoefenen, dan is het in verband met de hygiëne aan te raden om een eigen yogamat te gebruiken. (een yogamat is als je wilt ook via Puur&Balans aan te kopen)