Massagetherapie

devider

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is niet direct gericht op ontspanning tijdens de massage.

Het kan in eerste instantie zelfs best onaangenaam of pijnlijk aanvoelen.

Deze stevige vorm van massage werkt therapeutisch bij een verhoogde spanning of verklevingen van het bindweefsel. Verklevingen ontstaan door verschillende oorzaken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een trauma van buitenaf, ontstekingen, operaties of een verkeerde lichaamshouding.

Door verklevingen van het bindweefsel los te masseren zal het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd worden. Door de massage wordt de bloedsomloop optimaal geactiveerd en worden klieren, organen en andere lichaamsdelen gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen weer makkelijker afgevoerd worden, waardoor de voedingsstoffen vervolgens weer beter opgenomen kunnen worden.

Het resultaat hiervan is dat blokkades zullen verdwijnen.

 

Wanneer er sprake is van meerdere verklevingen in het lichaam zal de massage in eerste instantie gevoeliger, of zelfs wat pijnlijker zijn. Als klant bepaal en geef je zelf aan tot hoever het voor jouw verdraagzaam is, waardoor een juiste intensiteit van de massage bereikt kan worden.

Na de behandeling zul je direct verlichting voelen. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om tot het beste resultaat te komen.

 

Voorafgaand aan de massage wordt je algehele conditie besproken zodat bepaald kan worden of deze vorm van massage een passende oplossing is voor jouw lichamelijke klachten.

Als een bindweefselmassage kan bijdragen aan herstel of ondersteunend is voor jouw lichamelijke klachten worden de te behandelen gebieden besproken. Naar aanleiding hiervan zal de tijdsduur van de massage bekend worden.

 

 

Bindweefselmassage van 30 min € 40,00
Bindweefselmassage van 45 min € 55,00

 

 

Fybromyssage

Binnenkort zal deze vorm van massage aangeboden worden bij Puur&Balans.

Fibromyalgie is een aandoening die de kwaliteit van leven flink kan verminderen. Tijdens deze massage wordt onder andere gewerkt met massagetechnieken die de nachtrust helpen bevorderen, om pijn in het algemeen te verlichten en gericht op het verminderen van hoofdpijn. Daarnaast kan er als je dit wenst aanvullende informatie gegeven worden hoe je met bepaalde aanpassingen in je dagelijkse leven, op het gebied van voeding, ademhaling en ontspanningsoefeningen de klachten kan verminderen of zelfs kan verhelpen. Wanneer je hier interesse in hebt laat dit even duidelijk weten in de aanvraag voor een massage.

 

 

Triggerpointmassage

Binnenkort zal deze vorm van massage aangeboden worden bij Puur&Balans.

Door verschillende redenen en situaties kunnen er in je lichaam kleine verkrampingen in je spier(en) ontstaan. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. Je ervaart soms klachten in je lichaam die niet direct een aanwijsbare oorzaak hebben. In sommige gevallen wijzen resultaten uit medische onderzoeken ook niet naar een aanwijsbare oorzaak. In zo’n geval kunnen triggerpoint een onderliggende oorzaak van de ervaren klacht(en) zijn. Doordat de doorbloeding en zuurstoftoevoer van een bepaald gebied in je lichaam verslechtert, ontstaat er een gevoelige plek. Dit gaat gepaard met uitstralingspijn, waardoor de pijn elders gevoeld wordt. Dit soort verkrampingen kunnen ontstaan door stress, overbelasting, te weinig beweging, verkeerde houding of een ongeluk.

 

 

Informeer naar de mogelijkheden om een massagetherapievorm eventueel te combineren met een Ontspannings-, of Hotstone massage.