Over Puur&Balans

devider

Puur&Balans richt zich op een gezond lichaam en een gezonde geest en biedt verschillende mogelijkheden om jouw lichaam en geest weer in Balans te kunnen brengen.

 

In de drukke maatschappij van deze tijd is het voor velen van ons niet altijd haalbaar om voldoende te ontspannen, bewegen en ‘gezond’ te blijven eten. Daarnaast staan we er vaak ook niet bij stil hoeveel invloed onze gedachten hebben op ons welzijn.

 

Hierdoor raken we uit Balans. Symptomen als vermoeidheid, hoofdpijn, sneller geïrriteerd-prikkelbaar zijn en verminderde weerstand kunnen hier signalen van zijn.

 

Door te leren onze levensstijl aan te passen en hier voldoende ontspanning, beweging, gezonde voeding en een positieve mindset in te integreren kunnen we deze Balans weer creëren.

 

“Mijn ‘andere’ levensstijl is voor mij veel gaan betekenen. Ik voel me fitter, energieker en ben bewuster geworden in het maken van mijn keuzes.  Dit gun ik een ander ook. Gewoon omdat we er recht op hebben! 

 

Yoga en Mindfulness zijn voor mij Puur omdat je, in principe, enkel jezelf nodig hebt om het te beoefenen en iedereen kan het. Door het beoefenen van yoga en/of mindfulness kun je jezelf, zowel fysiek als mentaal, steeds beter leren kennen. Wat zijn je krachten en waar liggen je valkuilen? Door hier inzicht in te krijgen en je er bewuster van te worden, heb je de mogelijkheid om je leven steeds beter in Balans te krijgen en/of te houden.  

 

Voeding voor mij het liefst Puur! Zonder onnodige toevoegingen en bewaarmiddelen.

 

In basis is dit alles wat je lichaam nodig heeft om het te voeden. In combinatie met ontspanning, beweging en positieve gedachten is dit voor elk mens belangrijk om gezonder en in Balans te kunnen blijven.

 

Puur&Balans wil je graag kennis laten maken met Yoga, Mindfulness en/of een Gezondere levensstijl.

 

Vind je het lastig om een start te maken met het veranderen van bepaalde gewoontes? Weet je niet hoe en waar je dan mee kunt beginnen? Puur&Balans wil je dat steuntje in de rug bieden om een start te maken met het aanpassen van bepaalde leefpatronen en/of voedingsgewoontes die je graag zou willen veranderen.

 

Puur&Balans biedt zowel individuele lessen-trainingen, als lessen-trainingen-workshops voor groepen en bedrijven. Nieuwsgierig naar wat Puur&Balans je kan bieden? Kijk verder op de site en/of maak een afspraak via contact.

 

 

 

Een stukje over mezelf

“In de zomer van 2013 begon mijn zoektocht naar Balans. Op de automatische piloot vlogen dagen, weken en maanden voorbij. Door de drukte in mijn leven nam ik weinig tijd voor mezelf om te ontspannen. Uit gemak en tijdwinst was ook de voeding die ik at vaak kant en klaar, uit pakjes en zakjes. Dan kon ik snel weer door met mijn planning. Ik ervaarde de bovengenoemde symptomen en verlangde naar tijd voor mezelf. Rust in mijn hoofd. 

 

Nooit van mezelf gedacht, maar ik startte met het volgen van poweryoga. Dit was voor mijn gevoel dan in ieder geval actief en zou mij lichamelijk uitdaging bieden. Als een redelijk stijve plank voelde ik me steeds soepeler en energieker worden. In het begin voelde deze vorm van yoga voor mij vooral als een fijne sport en het gaf mij daarnaast ontspanning. De poweryogalessen werden steeds meer ingericht naar de Ashtanga yogastijl, die ik nu inmiddels in mijn levensstijl heb geïntegreerd. Een aantal jaren verder ervaar ik de Ashtanga Yoga niet als een fijne sport, maar als een leefstijl die mij fysiek en mentaal sterker heeft gemaakt.

 

Vanwege mijn gezondheid ben ik anders gaan eten. Ik merkte zelf wat pure voeding voor de Balans van het lichaam en de geest kan betekenen. Daarnaast merkte ik dat het snel iets afhalen me aan wachten nagenoeg net zoveel tijd kostte als zelf een gezondere, verse maaltijd klaar te maken. Ik begon zelfs steeds meer te genieten van het klaarmaken en het eten van een gezondere, verse maaltijd, omdat ik voelde wat het met mijn lichaam deed als ik terug viel in mijn ‘oude’ patroon.  

 

In 2016 heb ik de Ashtanga Yoga Intensieve Training bij De Yogastudio in Eindhoven met goed resultaat afgerond. Na het volgen van een Mindfulness-training merkte ik veel overeenkomsten tussen het beoefenen van yoga en mindfulness. Bewuster om leren gaan met je denken en doen. Stilstaan bij wat er is op het moment zelf. Energie geven aan de situaties waar je invloed op hebt en minder, of zelfs geen energie geven aan situaties waarin je geen invloed hebt. 

 

In 2017 en 2018 volgde ik vervolgens de opleiding Allround Kinderyoga docent en Kinderyoga therapie om mijn passie voor yoga uit te breiden en les te kunnen geven voor jong en oud.

 

In 2020 heb ik de OERsterkcoach-opleiding met goed resultaat afgerond. Naast kennis en ervaring in yoga, mindfulness en voeding heb ik nu nog meer inzicht gekregen in de (biochemische) processen in het menselijk lichaam. Hoe hebben omgevingsfactoren invloed op het positief of negatief beïnvloeden van deze processen. Belangrijker nog… hoe kan je het zelf herkennen en beïnvloeden zodat je weer in balans komt en/of de balans houdt.

 

Wat Yoga, Mindfulness, Gezondere Voeding, Leefstijl in alle opzichten, voor een effect kunnen hebben op het menselijk lichaam is mij steeds meer gaan interesseren. Ik ben mij er meer en meer in gaan verdiepen en doe dit nog steeds vol enthousiasme. Het is mijn passie geworden en deze passie wil ik graag met anderen delen!

 

Liefs Gerrie“