Yoga-Praktijkruimte

devider

 

 

In de yoga-praktijkruimte van Puur&Balans kun je terecht voor privélessen. (maximaal 2 personen)

Een yogamat en andere ondersteunende yoga-artikelen zoals kussens, dekentjes, blokken en dergelijke zijn aanwezig. (Indien je zelf je eigen yogamat en/of dekentje, kussens mee wilt nemen kan dit natuurlijk)

 

In verband met de hygiëne wordt de yoga-praktijkruimte betreden op blote voeten of sokken.

 

De ruimte is voorzien van infraroodradiatoren. Hier is bewust voor gekozen vanwege de voordelen die het ten behoeve van de gezondheid biedt. Naast een betere luchtkwaliteit, heeft het een positief effect op het lichaam.

 

De luchtkwaliteit

Doordat de infraroodradiatoren niet de lucht, maar de objecten in de ruimte verwarmen vindt er geen luchtcirculatie plaats. Hierdoor worden stof en huismijt niet verspreid in de ruimte en is er een betere luchtkwaliteit.

Met name voor mensen met allergieën en/of luchtwegaandoeningen is dit aangenamer en beter voor de luchtwegen. De luchtvochtigheid blijft stabieler. De lucht wordt niet te droog waardoor last van geïrriteerde luchtwegen, slijmvliezen en/of droge prikkelende ogen niet snel voor zal komen. De lucht wordt niet te vochtig, waardoor de warmte minder benauwd aan zal voelen.

 

Met de beoefening van yoga ga je bewuster werken aan een diepere zachte ademhaling en is een goede kwaliteit van de lucht van belang.

 

Voordelen voor het lichaam

Infraroodstralen hebben eenzelfde soort effect als de straling van de zon, enkel zonder de schadelijke UV-stralen. De straling wordt door de huid geabsorbeerd en geeft het gevoel van de warmte van de zon. De bloedsomloop wordt door de warmte gestimuleerd, waardoor het een versterkend effect heeft op het immuunsysteem, het herstel van spieren wordt ondersteund en de pijn in gewrichten wordt verlicht.

Infraroodstralen kunnen een vermindering/ verlichting van klachten geven bij reumatische aandoeningen. Zoals ook bij behandelingen kan dit van persoon op persoon verschillen.  Wil je weten of het een positief effect heeft op jouw lichaam? Kom het zelf ervaren.

 

De ruimte is voorzien van vloerverwarming die naar wens aan kan.

Bij een Yinyogales zit of lig je veelal in houdingen op de yogamat en beweeg je minder.  Hierdoor kan het als aangenaam ervaren worden als de vloer warmer aanvoelt.

 

Daarnaast kan er op verzoek gebruik gemaakt worden van aromatherapie.

Dit kan op verschillende soorten gebieden een extra ondersteuning bieden ten behoeve van de gezondheid en welzijn. Denk hierbij aan ondersteuning van de luchtwegen, (spannings)hoofdpijn of migraine, spanning en stress…

Op de pagina Essentiële oliën wordt meer informatie gegeven met betrekking tot aromatherapie.