YinYoga bij Hoofdpijnklachten

devider

YinYoga bij Hoofdpijnklachten

HoofdpijnYinYoga bij –spannings- hoofdpijn

 

Zorg tijdens deze YinYoga-les dat je de ondersteunende materialen (kussens*dekentjes*oogkussentje*handdoekje) bij je hebt liggen.

Blijft de houding steeds langzaam en bewust aanpassen totdat jij voelt dat je helemaal ontspannen ligt. De houdingen worden een bepaalde tijd aangehouden.

Als jij voelt dat het voor jouw lichaam nodig is om de houding tussentijds aan te passen, of om eerder volledig uit de houding te komen, doe dit dan en kom de overige tijd die aangehouden wordt op je rug of zijde liggen.

 

Kies voor jezelf eventueel rustgevende muziek om af te spelen op de achtergrond.

 

Als je het prettig vindt kan je gebruik maken van een ondersteunende etherische olie ter verzachting van de hoofdpijn.

  • Lavendel
  • Pepermunt

Verdun 2 tot 3-tal druppels van deze olie, of een combinatie van deze 2 oliën, in een halve eetlepel basisolie (kokos*amandel*jojoba…) en smeer deze in je nek (en daar waar je de spanning in de spier ervaart), achter je oorschelp en/of ter hoogte van de slapen op je hoofd.

LET OP: wanneer de olie per ongeluk in je ogen komt ga niet spoelen met water, maar wrijf de olie uit je ogen met wat basisolie aangebracht op bijvoorbeeld een wattenschijfje.

 

Ik adviseer om biologische etherische oliën te gebruiken. Zelf ben ik niet gebonden aan een bepaald merk, maar maak ik veel gebruik van:

  • Ladrome
  • Pranarom
  • Sjankara
  • Physalis

Drink na afloop van de les voldoende lauw/warm water of -kruiden-thee.

Terug naar:YinYoga bij Specifieke klachten